LOWE стекла

Izolatia termica este o tema mult discutata in ultima vreme. De la Conferinta mondiala pentru clima organizata la Rio de Janeiro in 1992 constatam ca protectia climei si economisirea energiei constituie marile probleme sociale si politice ale timpurilor noastre.

Se urmareste construirea la cel mai bun pret posibil, folosind materiale adecvate si apoi, o data cladirea ridicata, sa se asigure necesarul de energie la costurile cele mai scazute.

Pierderea de caldura prin ferestre la o locuinta este de peste 40%, in timp ce suprafata acestora reprezinta aproximativ 10% (peste 40% prin ferestre, 25% prin pereti, 25% prin acoperis si 9% prin podea). Geamul corespunde unei mari parti din suprafata golului (70-80%) si trebuie luat in calcul ca atare cand se analizeaza izolatia termica si fonica.

Situatia ferestrelor in locuintele din romania este mai mult decat alarmanta. In trecut problema pierderii de caldura prin ferestre nu era considerata o problema serioasa. Multa lume in trecut apela la diverse solutii de a dubla ferestrele existente cu rame suplimentare de lemn, cornier etc. deoarece pana in anul 1989 nu au existau alte solutii.

Aparitia tamplariei din PVC cu geam termopan a adus o rezolvare moderna privind izolarea. In cadrul acestui ansamblu TAMPLARIE PVC + GEAM TERMOPAN, GEAMUL TERMOPAN reprezinta un element foarte important datorita faptului ca suprafata vitrara ocupa suprafata cea mai mare care vine in contact cu exteriorul. Se pare ca desii exista geam de calitate pe piata romaneasca in continuare se foloseste geam care chiar daca este denumit termopan, are coeficientul de transfer termic k=2,8W/mpK, inregistrandu-se o pierdere de caldura de peste 50%.

Geamurile termoizolatoare au aparut in urma cu peste trei zeci de anii. De atunci tehnologiile de productie se perfectioneaza continuu.

Cercetatorii de la PILKINGTON, Marea Britanie (cea mai mare firma producatoare de sticla din lume, inventatoarea tehnologiei "float") au inceput, dupa 1980, o serie de cercetari si studii privind transferul termic, simbolizat LOW E (Low Emisivity), cu coeficient k=1,4W/mpK. Acest tip de sticla de inalta performanta are o suprafata acoperita cu o pelicula extrem de subtire de metal nobil, din procesul de productie, la temperatura de 600°C. Stratul este aproape invizibil, pozitionat catre interiorul ferestrei pentru a-l proteja de influentele climatice si de eventualele deteriorari mecanice. Pelicula speciala care acopera acest tip de sticla reduce pierderile de caldura de la 90%, cat se pierde prin sticla normala, la numai 10%.

O simpla comparatie intre geamul izolator PILKINGTON-OPTITHERM si geamul obisnuit, duce la concluzia ca geamul obisnuit necesita pentru incalzire un supliment de 19 litri de pacura, sau 22 mc de gaz, raportati la fiecare mp de geam! Putem lua in considerare si alte beneficii de ordin financiar puse pe seama economiei de energie pe care un astfel de geam ni le poate aduce. Prin inlocuirea tuturor ferestrelor unui apartament - ce insumeaza in medie 6-8 mp de geam - cu geam LOW E, realizam o economie de cca. 1200 kWh/an.

La geamul simplu de 4 mm coeficientul de transfer termic este k= 5,4 W/mpK, la cel termoizolator clar cu aer k= 2,8W/mpK, la cel termoizolator LOW E cu aer k=1,4W/mpK, in timp ce la geamul termoizolator LOW E de 6-14-4 mm, avand cavitatea umpluta cu kripton, k=1,0W/mpK.

LOW E OPTITHERM poate sa fie combinat cu o varietate de alte produse din sticla (sticla rezistenta la foc, sticla de izolare fonica sticla antiefractie etc.) In vederea imbunatatirii izolatiei termice si fonice, oferim arhitectilor si proiectantilor posibilitatea de a realiza proiectele unor cladiri moderne, confortabile, cu spatii interioare luminoase.

Folosind geamul termizolator de calitate platiti mai putini bani pentru caldura. Geamul cu emisivitate redusa (LOW E) reduce considerabil pierderea de energie.

Noi credem ca efortul de a pune la ferestrele dumneavoastra un geam de o asemenea calitate nu reprezinta un moft, o extravaganta ci o necesitate.
Alte tipuri de geam folosite :
geam float clar;
geam mat;
geam reflexiv intr-o paleta variata de culori;
geam colorat in masa;
geam duplex;
geam antiefractie;
geam ornament;
geam LowE
geam Low-E

25

Наша работа

showshowshowshowshowshowshowshowshowshowshowshow

MATCO®

MATCO - DESIGN, MOBILA, SALTELE

О нас

Производим металлопластиковые окна по самым новейшим и передовым технологиям, разных размеров и форм, соблюдая все права потребителей. Металлопластиковые окна представляют собой современную, глянцевую систему остекления, сохраняющее тепло помещения в холодное время года и предоставляющее право выбора проветривания в жаркую погоду.

Fabricadeferestre.md
str. Alba Iulia 148/3, or. Chisinau, Republica Moldova
022-78-19-36